De Hanenburg

Welkom op onze site van Camping Chaletpark De Hanenburg in ons mooie Ermelo, midden op de Veluwe…

Ons familie park bestaat al bijna 70 jaar! Een waar begrip in Ermelo….

Onze ligging is perfect; dichtbij het strand, bos & heide en een groot winkelcentrum op loopafstand. Tegenover het park vindt u ook een hele grote kinderboerderij. U kunt u viervoeter uitlaten in het honden veldje naast het park.

Wij liggen op de grens Ermelo- Harderwijk, dus de mooie havenstad Harderwijk is ook op fietsafstand te bereiken.

Het park is ruim 8 hectare groot en bestaat uit ruim 160 chalets, stacaravans & huisjes en ruim 80 toeristische plaatsen geschikt voor caravans, tenten & campers. Wij hebben 4 velden met unieke plaatsen om voor iedereen wat te bieden. Open plaatsen op een groot veld of heerlijk rustige plaatsen tussen hagen. Op de velden, bij de receptie & kantine is er WIFI.

In ons toiletgebouw zijn de sanitaire voorzieningen uitstekend. Er zijn ruime toiletten en douches, baby- verschoon mogelijkheid, gelegenheid voor afwassen, groente- wasplaats en chemische toilet- stortplaats. Tevens is er een wasmachine en een droger aanwezig. Douchen & warm water gebruik is GRATIS. Toiletpapier aanwezig.

Er is een mooie kantine met snackbar, waar u gezellig kunt eten; patat, snacks, saté, schnitzels, pizza’s enz. , natuurlijk ook voor uw drankje bent u hier van harte welkom. Tevens kunt u hier ; poolen, darten,  & er is een kinderhoek aanwezig. In de kantine worden ook tal van evenementen georganiseerd, kijk hiervoor op de activiteiten lijst.

Wij hebben een prachtig, groot openlucht zwembad met stoelen & ligbedden en daarbij een peuterbad met fontein.

Voor de kids is er een speeltuin met draaimolen, speelhuis, wip, zandbak, veerbeesten, klimrekken, glijbaan, picknicktafel en nog veel meer.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, de paden op de camping zijn verhard en verlicht.

De tour plaatsen zijn mooi ruim, op alle velden zijn waterkranen aanwezig en verlichting.

Voor mensen die het echte campinggevoel willen opsnuiven, die kunnen kamperen en voor diegenen die graag hier hun eigen onderkomen willen hebben, voorzien van alle comfort en huiselijke warmte kan hier eventueel een chalet, sta- caravan of huisje aangeschaft worden.

Het is niet gegarandeerd dat alle chalets/ caravans en of huisjes die te koop staan, ook vermeld zijn op deze site, voor alle informatie kunt u graag telefonisch contact opnemen, zodat wij u kunnen voorzien van de juiste informatie.

Soms beschikken wij over prachtige lege plaatsen, dan bestaat de mogelijkheid om een chalet / sta caravan of huisje te plaatsen in overleg.
Er zijn heel veel caravancentra in Nederland, waar u ongetwijfeld uw droom vakantie huisje kunt uitzoeken.

Recreatie

Tijdens het hoogseizoen is er een recreatie team aanwezig, die de kinderen ’s ochtends 2 uur vermaakt met leuke activiteiten. Maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur.

Buiten die activiteiten zijn er ook :

(kinder) Disco’s, feestavonden, kinderbingo’s, darttoernooi, zeskamp, vossenjacht, zwem & wandel 4 daagse, rommelmarkt, jeu de Boules & badminton toernooi , “Sint Hanenburg” enz. enz.

Kantine

KANTINE ‘T HENNETJE

Fokko Kortlanglaan 101
3853 KE Ermelo
0341 550283 / 0341 557065

kantine

Geschiedenis

Een stukje geschiedenis….

Ons park bestaat bijna  70 jaar ! Het park is opgericht op 20 mei 1949.

Let op groot feest op zaterdag 25 mei 2019;-))))

Onze opa is begonnen direct na de WOII. Eerst was hier op deze plek een prachtige boomgaard met schitterende fruitbomen. Het was zo’n idilaistische  plek, dat mensen begonnen te vragen of zij hier hun tentje misschien op mochten zetten…

Onze opa bedacht toen dat een camping wellicht een veel beter plan was en zo gezegd zo gedaan….

Onze vader nam na het overlijden van onze opa het stokje over, hij heeft ontzettend veel verbeterd en gebouwd, waaronder het zwembad en het toiletgebouw. Helaas door ziekte heeft hij er maar heel kort van kunnen genieten en nu runnen wij al ruim 20 jaar als broer en zus het park. Ook onze moeder is nog van de partij. Wij hopen er langer van te kunnen genieten en proberen iets moois door te kunnen geven aan onze kinderen.

Carlo, Sascha & Marion Kortlang

 

Grappig detail: Een paar jaar geleden, sprak ik de man op de ansichtkaart afgebeeld met die gele trui. Hij vertelde mij dat hij diegene was van de foto, genomen zo’n 40 jaar geleden….” Echt waar ???”…zei ik….”Ja” zei hij, “let maar op” en hij haalde de gele trui uit de kast!! Hahahaha…Geweldig toch… Helaas is deze man inmiddels overleden, maar ik zal het nooit vergeten!!!

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Dan beantwoorden wij zo spoedig mogelijk al uw vragen.